Kosten EHBO-cursus vergoed door verzekeraar?

Kosten EHBO-cursus worden vergoed !?
Een aantal zorg verzekeraars vergoed preventieve cursussen zoals EHBO en "eerste hulp aan kinderen".

Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u zien of er een vergoeding is en hoe hoog de vergoeding is.
Het is dus mogelijk om afhankelijk van uw zorgverzekering voordelig een cursus te volgen.
Op de website van zorgwijzer.nl staat een overzicht van mogelijke vergoedingen.

Inhoud cursus EHBO

Wat is de inhoud van een EHBO cursus .

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp en enkele avonden worden begeleid door een arts.
Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld.
De lotusslachtoffers spelen dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

cursus kinder-EHBO

Cursus kinder-EHBO

De cursus kinder-EHBO is bedoeld voor mensen die meer willen leren over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken aan kinderen en babies. Met name mensen met (kleine) kinderen die niet de gehele beginnerscursus willen volgen, maar toch graag handelend willen kunnen optreden bij kleinere of grotere ongelukjes bij (hun) kinderen blijken geinteresseerd te zijn in deze cursus.

De cursus kinder-EHBO duurt 3 avonden. De lesstof omvat reanimatie bij kinderen en babies en wordt geoefend met speciale kinder- en babypoppen. Verder komen ook onderwerpen als stoornissen in de ademhaling of het bewustzijn aan bod, maar ook wat te doen bij verslikking, verbranding of het drinken van verkeerde stoffen. Hoe te handelen bij kneuzingen, breuken en wondjes wordt geoefend o.a. door het aanleggen van verbandjes.

De nadruk in de cursus ligt op praktisch handelen; er wordt veel geoefend en veel met voorbeelden gewerkt. Onze kaderinstructeurs zijn deskundig en ervaren en bovendien zelf ouders!

Indien alles goed verloopt, ontvangt u na afloop van de cursus een certificaat.

De kosten voor de cursus zijn € 75 compleet. In deze kosten zijn inbegrepen het nodige lesmateriaal (boekje en verbandmiddelen), het certificaat en koffie/thee tijdens de lessen.

De cursus wordt gegeven op 3 dinsdagavonden in oktober en/of november van 2009 vanaf

19.30 uur tot 22.00 uur. De exacte data worden binnenkort vastgesteld en op deze website vermeld. De cursuslocatie is

Voor meer info of aanmelding kunt u gebruik maken van ons E-mailadres:

Extra cursus "Eerste hulp aan kinderen". VOL

Vanwege de enorme belangstelling is er besloten om een extra cursus "Eerste hulp aan kinderen" in te plannen
Op 4 oktober start EHBO Vereniging Uden met deze cursus.
De cursus "Eerste hulp aan kinderen" is bedoeld voor personen die meer willen leren over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken aan kinderen en babies.
Deze cursus is voor zowel leden als niet leden.
Ook personen, met (kleine) kinderen, die niet de gehele basiscursus EHBO willen volgen, maar toch graag handelend willen optreden bij kleinere of grotere ongeluken kunnen deelnemen aan deze cursus.

De cursus zal afgesloten worden met een officieel certificaat van "Het Oranje kruis".
Leden krijgen enkel een aantekening op het diploma(na een verlenging).
Deze cursus beslaat 3 avonden te weten: 4, 11 en 25 oktober van 19:30 tot 22:00.
De cursus kost € 75,00 voor "niet leden" en € 35,00 voor leden.
Update 25-09-2012: Er zijn 12 aanmeldingen voor deze cursus. Het maximum aantal aanmeldingen voor deze cursus is 12.

Start cursus Eerste hulp aan kinderen?

Heeft u interesse in de cursus "Eerste hulp aan kinderen".
Deze cursus is voor zowel leden als niet leden.
Ook personen, met (kleine) kinderen, die niet de gehele beginnerscursus willen volgen, maar toch graag handelend willen optreden bij kleinere of grotere ongelukjes kunnen deelnemen aan deze cursus.

Leden krijgen enkel een aantekening op het diploma(na een verlenging).
Deze cursus zal bestaan uit 3 avonden.

Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden over deze cursus?
Vul dan het onderstaande formulier in.
Zodra we weten wanneer deze cursus start dan ontvangt hierover een bericht.

{jform=4}